Skip to main content
plante de interior

Plante de interior care îți împrospătează casa și viața

Atâta poluare și atâta toxicitate în jurul nostru nu a mai fost demult în România. Nu numai în România, ci și în alte state este rău, dar cel puțin acasă la noi există ceva ce putem face ca să îndreptăm lucrurile. Am putea să aranjăm locuința astfel încât să ne împrospăteze viața și să ne ofere o gură de aer fresh de fiecare dată când pătrundem în ea din lumea de afară. Cum altfel decât cu plante de interior bine alese și frumos amplasate în cele mai strategice puncte din casă? Chiar dacă exteriorul ar fi trebuit să ne ofere o oază de calm, de bine și de aer curat, acum ne retragem tot mai mult în locuințe pentru a primi asemenea daruri ce ar fi trebuit să fie la dispoziția fiecăruia în natura înconjurătoare.

plante de interior

Încă ceva: Plantele de apartament sau de interior nu prezintă numai funcții estetice, de decor. Aceste flori și ierburi magnifice, colorate sau verzi, cu frunze sau cu boboci:

– Ne încântă cu prezența lor minunată, cu culorile extraordinare și cu felul în care arată

– Ne parfumează și împrospătează aerul în cel mai natural mod. Nici nu mai ai nevoie de odorizante de cameră dacă ai flori parfumate de interior – Oferă o atmosferă relaxantă și pașnică

– Posedă capacitatea extraordinară de a elimina toxinele, chimicalele, microbii și aerul stătut din interior

Vrei să știi care sunt cele mai potrivite plante de apartament care îți pot împrospăta casa și viața in no time?

1. Aloe. Această plantă iubitoare de soare are mai multe beneficii pentru o viață bună. Înfrumusețează casa, oferă prospețime, dar are și frunze cu o sevă vindecătoare.

2. Palmierul pitic

3. Crizanteme. Sunt niște flori colorate și tare drăgălașe, asta dacă le alegi în varianta multicoloră. Sunt foarte bune “la casa omului” deoarece filtrează substanțele nocive din aer.

4. Ficusul. Este o plantă de interior foarte simplu de întreținut. Purifică aerul și arată și foarte bine. Este verde și poate fi înmulțită foarte simplu.

5. Spathiphyllum sau Crinul păcii. Pe lângă faptul că arată grozav, este pură și miroase frumos, această plantă elimină odorurile grele și toxice și oferă un aspect romantic încăperii în care o amplasezi. De asemenea, dacă nu te-ai convins de beneficiile unei plante de interior pentru locuință ta, atunci află că unele studii au scos la iveală faptul că plantele de apartament ajută la scăderea nivelului de stres, la concentrare și la un somn mult mai odihnitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *