Desi pentru unii dintre noi statutul de sofer sau conducator al unui autovehicul nu este atat de important, unii isi fac un scop din asta chiar de la implinirea varstei de 18 ani, sau din momentul in care au un job si isi permit sa plateasca o scoala de soferi. Daca esti deja major si ai posibilitatea financiara de a urma un curs de pregatire atat teoretica cat si practica al unei scoli de sofer, ai indeplinit toate conditiile preliminarii pentru a deveni sofer.
Depinde de tine cat de bun vei deveni si cat de corect si de bine vei sofa. Asadar, urmareste care sunt pasii necesari pentru a putea conduce autoturismul nou-nout sau second hand, achizitionat, primit cadou sau inchiriat!
Importanta chestionarelor DRPCIV in timpul scolii de soferi, in cadrul examenului si ulterior
Asadar, ai inceput cursurile unei scoli de soferi sau inca nu te-ai decis in aceasta privinta? Alege cu atentie scoala de soferi care iti pare cea mai serioasa, dar si instructorul cu care sa poti comunica deschis, care sa te trateze cu respect si pe care sa te poti baza. Dupa ce ai ales scoala de soferi, va trebui sa dai testul psihologic, inainte sa incepi pregatirea practica. Sofatul nu este pentru oricine, asadar aceasta este o conditie preliminarie de a obtine permisul, deoarece in cadrul acestei testari ti se testeaza atentia, viteza de reactie si autocontrolul.
Ai trecut testul psihologic? Va trebui sa dai testul auto preliminar, unde te vor testa daca ai cunostinte minime legislative. Citeste legislatia, fa cateva teste auto online si cu siguranta vei trece cu brio! Apoi urmeaza cursurile de pregatire practica. Acesta este cel mai important si mai frumos pas. Aici vei sofa alaturi de instructor, vei fi pus fata in fata cu situatii din cele mai dificile si nu uita de pregatirea teoretica!
Nu este suficient sa inveti sa conduci, ci si sa inveti legislatia, acasa, cu cartea in brate si chestionarele auto pe telefon, tableta sau laptop! Urmatorul pas va fi intocmirea si depunerea dosarului pentru obtinerea permisului auto. Vei avea nevoie de o cerere tip inscriere la scoala de soferi, de fisa de scolarizare, carnetul de elev al scolii, avizul psihologic, fisa medicala, cazierul judiciar, copii dupa actul de identitate, chitanta achitarii taxei CEC pentru examenul auto si fotografii tip buletin!
Dupa ce treci de proba teoretica si practica, te poti numi… sofer cu acte in regula!
Testarea teoretica va avea loc la o data bine stabilita, cand te vei programa si consta in 26 de intrebari de tip grila cu varianta multipla de raspuns. Fa chestionare auto DRPCIV pe odat.ro pentru a fi sigur ca treci din prima si poti da si proba practica, fara a fi nevoit sa repeti examenul! Proba practica se va baza nu numai pe abilitatile tale de conducator auto, ci si pe cunostintele pe care le ai in materie de legislatie, semne de circulatie, etc., deci si aici sunt necesare si importante chestionarele auto. Dupa ce ai promovat ambele probe, te poti bucura de statutul tau de sofer!