Skip to main content
meditatie

Metode de meditație

#1 Meditația Vipassana = înțelegerea realității așa cum este ea. Este o tehnică de meditație ce presupune înțelegere prin contemplare, prin introspecție, prin observarea tuturor senzațiilor din corp și observarea experiențelor trăite. Metoda Vipassana, denumită popular ca metoda spirituală sau Mindfulness presupune detașarea completă de orice gând și sau dorință și concentrarea pe momentul prezent. Această metodă poate fi practicată într-un spațiu liniștit, în orice poziție, cheia o reprezintă încercarea de conștientizare a timpului prezent.

#2 Metoda Zazen – face parte tot din calupul de meditații budiste și reprezintă în principal o metodă ce are ca scop relaxarea completă atât a trupului cât și a minții. Această metodă se practică într-o poziție ce trebuie respectată cu strictețe. Pentru a atinge o poziție perfectă și ideală acestei metode, este recomandat așezarea pe niște perne, denumite zafu, ceea ce face ca genunchii să fie cât mai apropiați de podea. Metoda Zen este practicată pe intervale lungi de timp și pentru menținerea concentrării, călugării folosesc ca și punct de concentrare anumite parabole spirituale. Metoda Zen este într-adevar foarte dificil de practicat datorită posturii ferme ce trebuie menținută pe tot parcursul meditației. Picioare încrucișate, coloana vertebrală dreaptă, mâinile așezate blând una pe cealaltă și menținute în zona buricului.

#3 Meditația OSHO Kundalini – își are originile în tradiția hindusa Vedanta și este una din principalele meditații din familia OSHO. Acest tip de meditație este realizat în partea a doua a zilei și reprezintă o metodă de încărcare energetică. Este practicată în intervale scurte de timp, circa 15 minute, este recomandată în special începătorilor fiind foarte ușor de practicat. Această metodă pune accentul pe respirație, postura fiind pe plan secundar, și este un mod de a atinge o stare înaltă a conștiinței și o transformare de sine. Metoda Kundalini vă poate purta prin călătorii minunate prin infinitatea Universului și vă oferă de fiecare dată o revitalizare a întregului organism.

Alte tipuri și metode de meditație voi posta în părțile secundare și viitoare ale acestui articol. Ca și surse pot menționa: wikipedia, e-dimineata.ro, oshojoy.ro, noulpamant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *