Skip to main content
fotbal România

Derby de România nu se joacă pe National Arena

Meciul cu una dintre cele mai mari rivalități din România se apropie, fiind vorba despre meciul FC Steaua București – FC Dinamo București, meci ce se va juca în seara de duminică, la o ora rezonabilă, si anume 20-30. Inițial, meciul trebuia să se desfășoare pe cel mai mare stadion din țară, National Arena, însă, in urma tragediei petrecute în club Colectiv, au ieșit la iveală detalii neștiute despre cel mai mare și mai faimos stadion din țară, acest stadion neavând autorizație pentru incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, astfel, organizatorii au căutat o soluție imediată pentru disputarea acestui meci, inițial vorbindu-se despre un alt stadion faimos din țară, Cluj Arena, iar, până la urmă s-a luat decizia ca acest meci să aibă loc in Ștefan cel Mare, stadionul echipei gazdă, Dinamo București.

Astfel, suporterii dinamoviști au un plus de motivație, deoarece acest meci se va desfășura pe stadionul de acasă al echipei Dinamo, biletele deja punându-se în vânzare, nefiindu-ne prezentată o cifră a biletelor vândute până acum. De altfel, și jucătorii dinamoviști sunt în sete de victorie deoarece în ultimul timp, respectiv în ultimii doi ani dinamoviștii nu au mai câștigat în fața campioanei României.
Acesta nu este singurul derby care se va desfășura, deoarece in cursul zilei de sâmbătă, în campionatul Angliei și al Italiei vor avea loc două mari derby-uri, în campionatul Italiei desfășurându-se meciul Juventus – AC Milan, un meci cu o istorie de peste o sută de ani, meciul având incepere de la ora 21-45, nefiind difuzat de vreun canal din România.

În campionatul Angliei se desfășoară meciul Manchester City – Liverpool, de asemenea un meci cu o lungă istorie, însă în acest moment, Liverpool este pe la jumătatea Campionatului, în timp ce Manchester City este lider în campionatul Angliei, având 26 de puncte, nefiind înfrântă în ultimele 5 meciuri.
În week-end-ul acesta se mai desfășoară și alte meciuri interesante, însă, meciurile din Anglia și Italia vor fi capul de afiș în Europa, în timp ce Dinamo – Steaua va fi clar lider de audiență în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *