Skip to main content
camera-supraveghere

Camerele de supraveghere – de ce sunt utile si cum functioneaza

Camerele de supraveghere video nu mai sunt un subiect de discutie de tip tabu. Au ajuns foarte populare si raspandite in diferite domenii, ba chiar si oameni simpli au optat pentru instalarea lor la domiciliu pentru protectia si siguranta lor.

Echipamentele de supraveghere moderne vor intra in viata noastra mai puternic decat ne-am putea imagina. In primul rand ca este nevoie de aceste echipamente, iar in al doilea rand vor deveni mult mai accesibile si mai usor de folosit.

Sistemele de supraveghere video pentru locuinte sunt foarte practice. Rolul lor foarte simplu este sa monitorizeze un obiectiv setat, iar in unele cazuri chiar sa alerteze. Camerele de supraveghere sunt de mai multe tipuri, au diferite functii si tehnologii, iar in functie de necesitatile fiecaruia se face alegerea corecta.

camera-supraveghere

Un sistem de supraveghere complet este format din urmatoarele: camera, DVR sau NVR (unitatea de control), alimentator, cabluri si optional un monitor sau televizor.

Camerele de supraveghere se pot cataloga dupa tehnologie, dupa forma acestora, dupa numarul de megapixeli etc. Este important sa se cunoasca forma camerelor: bullet, dome, PTZ, cube.

Tehnologiile cele mai folosite pentru camere sunt Turbo HD , HDCVI, CVBS, AHD si IP. Tehnologia CVBS reprezinta analogicul clasic, vechi si foarte rar folosit in zilele noastre moderne. Turbo HD-ul si HDCVI –ul sunt cele mai populare daca nu includem si camerele digitale IP. Cele doua tehnologii sunt foarte asemenatoare insa provin de la companii rivale.

Pentru o functionare corecta, camerele si DVR-ul trebuie sa functioneze in aceeasi tehnologie, altfel sistemul este inutil. In specificatiile camerei o sa gasiti mentionata tehnologia de functionare, iar DVR-ul trebuie sa o suporte.
Camerele cu tehnologie IP sunt mai simple, dar mai performante. Acestea reprezinta viitorul, insa costul lor este mai mare deoarece sunt inglobeaza tehnologii mai noi, iar calitatea imaginii este mai buna.
Camerele IP pot functiona si fara un NVR, doar conectate la retea folosind o conexiune cablata sau chiar wireless. Stocarea se poate realiza pe un card de memorie, iar accesarea camerei poate fi facuta prin IP-ul acesteia direct in browser-ul de internet.

poza-skut.ro

SKUT.ro este un magazin online cu showroom-ul in zona Pipera din Bucuresti, care iti poate pune la dispozitie toate echipamentele necesare pentru supraveghere locuintei tale (chiar si supraveghere cu camere Starlight, cea mai noua tehnologie produsa de cei de la DAHUA pentru zonele cu iluminozitate scazuta).

 

Echipa profesionista a magazinului te poate consulta in probleme tehnice gratuit,  te ajuta sa-ti alegi echipamentele potrivite si sa le testezi in magazin. Ai drept de retur in 14 zile, garantie la toate produsele si instalare asigurata de partenerii SKUT.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *